Enata Eiendom AS vant mosseregionens næringslivspris 2017

naeringslivsprisen

Bilde: Adm. dir. Espen Klevmark tar i mot prisen.

Kriterier for tildeling av næringslivsprisen

«Bedrifter med pågangsmot, kreativitet og godt entreprenørskap som har utmerket seg i foregående år».

Ved vurdering av kandidater til prisen skal følgende vektlegges:

-innovasjonskraft

-vekstpotensial

-ringvirkning for samfunnet

-bedriften må ha levert akkumulert positivt resultat siste 2 år

-bedriften må ha eksistert i minst 3 år og ha godkjent regnskap

-bedriften må ha positiv egenkapital

-kandidater må drive virksomhet i Mosseregionen

               

Næringslivsprisen – juryen:

Bente Nordby Jensen, Banksjef DNB Bank ASA Bedriftssenter Follo/Moss

Willy-René Fossum, Banksjef Handelsbanken Moss

Jan L. Eriksen, Banksjef Nordea Storkunder Næringsliv Østfold / Follo

Arild Bjørn Hansen, Administrerende direktør SpareBank 1 Østfold Akershus

Finn Frisenfeldt Horn, styreleder Moss Handelsstand Forening

Yngvar Trandem, Administrerende direktør MNU AS (juryleder)

               

De nominerte var

Tiny Mesh AS

For å ha utviklet og levert trådløs kommunikasjon for produkter i Tingenes Internett som blant annet er installert i mer enn en million smarte strømmålere i India.Tiny Mesh teknologi anvendes blant mye annet til trådløs avlesing av elektriske strømmålere, overvåking og styring av gatelys, bygningsautomasjon, alarmsystemer og overvåking av sensorer i automatisert landbruk.Tiny Mesh teknologi åpner opp for Smart City-løsninger både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. F eks har Indiske myndigheter planlagt installasjon av 300 millioner strømmålere og Tiny Mesh er i en ledende posisjon med konkurransedyktige løsninger og forventer å være en av vinnerne i dette markedet.

Aker Solutions ASA (Moss)

For å ha utviklet verdensledende teknologi med fabrikk i Moss som produserer undervannskabler til offshorenæringen som gjør det mulig å fjernstyre undervannsinstallasjoner fra oljeplattformer eller fra land. Resultatet av en omfattende omstilling for å øke effektivitet og kapasitet og samtidig få ned kostnaden, har gitt fulle ordrebøker. Fabrikken i Moss har de siste to årene vunnet en rekke internasjonale anbudskonkurranser som har gitt stor sysselsettingsvekst lokalt. Det ble satt ny rekord i fjor høst da de vant leveransen av totalt 240 km lang hyperavansert styringskabel til kunde i Egypt.

Enata Eiendom AS

For vellykket transformasjon av et fraflyttet industriområde.  I Vingparken finner vi nå Østlandets største helsepark der allerede mer enn 150 personer har sitt daglige virke. Handelsparken mot Varnaveien er ferdig utviklet. Restaurant RO er etablert med stor suksess og Ving konferansesenter fremstår som et av regionens mest moderne og best utstyrte konferansesenter. Beboerne har flyttet inn i Blokk 1 i den nå åpne Rosenvinge park. Planene for Forum businesspark, videre utvikling av helseparken, eventuelt badeland og konferansehotell gir stort videre potensiale. Det antas at flere enn 1000 personer vil ha sitt daglige virke i Vingparken når området er ferdig transformert.

…og vinneren er Enata Eiendom AS!