Næringslivsprisen 2016 ble vunnet av ColliCare Logistics AS

IMG_0975

Bildet er hentet fra Moss Avis

Mosseregionens Næringsutvikling AS står bak næringslivsprisen i mosseregionen som deles ut årlig på Moss kommunes hedersfest som i år ble avholdt 3. februar.

Bedrifter med pågangsmot, kreativitet og godt entreprenørskap som har utmerket seg i foregående år, kan nomineres til prisen.

I tillegg vektlegges innovasjonskraft, vekstpotensial og ringvirkning for samfunnet.

For å bli nominert må bedriften ha levert akkumulert positivt resultat siste 2 år, ha eksistert i minst 3 år, ha godkjent regnskap, positiv egenkapital og være registrert i en av mosseregionskommunene.

Juryen har bestått av:

  • Adm direktør Arild Bjørn, SpareBank1 Østfold Akershus
  • Banksjef Jan Eriksen, Storkundeavd Næringsliv i Nordea
  • Banksjef Willy-René Fossum, Handelsbanken Moss
  • Banksjef Bente Nordby Jensen, DNB Bedriftssenter Follo/Moss
  • Leder i Moss Handelsstand Forening, Finn Frisenfeldt
  • Adm direktør i MNU AS, Yngvar Trandem


De nominerte var:

1. Nordlie Auto AS

Nordlie Auto AS har de siste 50 årene bygget stein på stein, og har etter oppkjøpet av Skoda-agenturet kommet opp i 450 mill i omsetning og over 70 ansatte.

Forretningslokalene er utvidet og modernisert i flere omganger. I fjor ble de kåret til årets forhandler i Norge på Audi. Nordlie Auto kan vise til topp resultater i kundeundersøkelsene som jevnlig gjennomføres nasjonalt.

Nordlie Auto er i dag den største bilforhandleren i mossedistriktet.

2. ColliCare Logistics AS

Selskapet som har hovedkontor på Solgaard skog i Moss startet opp i 2007 og har siden vokst fra omsetning på 50 millioner kroner og 25 ansatte til nærmere 1 milliard kr og 250 ansatte i foreløpig åtte land.

Selskapets hovedaktiviteter er shipping, tredjepartslogistikk, veitransport i inn og utland, samt flyfrakt. ColliCare har for deres egenutviklede tjenester tidligere vunnet Moderne Transport prisen.

ColliCare etablerte i 2016 sitt eget rederi; ViaSea Shipping. Rederiet driver egen containerlinje mellom Rotterdam og Moss – med ukentlige avganger, og med dette konseptet flyttes store mengder gods fra vei til sjø.

3. Skooler AS

I den gamle Skofabrikken i Vingparken er Skooler AS i ferd med å lykkes med målsettingen om å bli verdensledende innen læringsplattformer der systemene Fronter og Itslearning fra før er store. I løpet at 2016 er Skooler tatt i bruk som lærings- og kommunikasjonsverktøy ved 160 grunnskoler i Norge, herunder i Moss.

Skooler er utviklet i Microsofts skyløsning Office 365 – verdens største plattform for samhandling, og kan brukes i en hvilken som helst nettleser på både PC'er, nettbrett og smarttelefoner.

I 2016 kåret Microsoft Norge selskapet til «Årets nykommer» blant sine partnere, og om noen uker står Skooler på scenen sammen med Microsoft på verdens største utdanningsmesse – Bett 2017 i London.

Skooler satser nå bl annat for fullt i Storbritannia, og potensialet for videre vekst i Europa og resten av verden er stort.